Terug naar HHH
Blijf op de hoogte en volg Lieneke
12 November 2023 | Thailand, Ayutthaya
's Morgens naar de Skywalk gelopen 1,6 km verderop. Jammer er stoppen net voor ons 3 volle bussen met dames die als eerste bij het loket zijn.
Sloffen aan en met de lift naar de 4e verdieping. Je kunt mooi over de rivier naar de andere kant kijken. Hij is pas open van half dit jaar . Veel dames willen met ons op de foto. Vooruit dan!
Je ziet de Mekong en de Kwai Yak en de Kwai Noi samen vanaf deze plaats. Dat we daar gevaren hebben 240 km lang. Hoeveel uur is dat peddelen geweest? Tussen de 4 en 8 km per uur. Heel veel arm bewegingen. Mijn duim rechts doet er zeer van, ook eelt op de bibs gekregen van zolang in de Kayak zitten. Oei oei dat wordt smeren. We zijn niet verbrand omdat we zo goed beschermd waren. Het mooiste was de rust van de rivier om je heen, vogels en zo af en toe de andere Kayak. Verder niemand tegen gekomen of gepasseerd.
Om 13.00 uur brengt de Van ons terug naar HHH. Iedereen doet een dutje in de de luxe Van met wit lederen stoelen. Het dashboard lijkt wel de cockpit van een vliegtuig met alle technische snufjes.
Een hartelijke ontvangst met Areeya die de Kayaks gisteren naar huis heeft gebracht. Ze liggen al gepoetst bij het water.
Ze maakt een fantastisch diner voor ons en we gaan vroeg in bed.
18 november HHH.
Een rustdag met ontbijt op de markt. Nog wat inkopen doen voor morgen en 's avonds in het restaurantje tegenover aan de weg eten. Er is steak, porcchops en spaghetti met scrimps en squid en kaas erover. We hebben met David een gezellige avond, wij met wijn erbij en David met cola.
19 nov vertrek op de fiets naar Ayuttaya. We hebben Homestay and Coffee halverwege geboekt. Halverwege is er een floating market waar we lekker alles bekijken. We hebben een goede deal bij de silvershop. Mathilde armbandjes en een ring met schildpadje er bovenop, Hans een zilveren halsketting met steentjes van granaat uit Kanchanaburi. Een mooie rustige fietsroute langs rijstvelden en kanaaltjes.
De homestay vinden we snel bij 48 km. Wat een super adres, gebouw, inrichting en ontvangst. We bekijken de kamers en zien al snel wat een super adres dat is. We zitten in een moslim gebied met Moskeeën en in het resort Moslim personeel en gasten. We horen de oproep tot gebed al van verre uit de luidsprekers komen. Het is hard maar niet storend.
20 november.
Na een super ontbijtje en vele foto's later met de eigenaar en receptioniste vertrekken we. Weer veel rustige weggetjes en kanaaltjes. Bij een Tempel is een bruiloft en we feesten even mee en worden om half tien uitgenodigd voor het eten.
Wat er allemaal staat en gekookt wordt is niet normaal ziveel verschillende kraampjes waar we iets krijgen.
Snel weer verder naar Ayutthaya om een overnachtingsplaats plek te zoeken. The Sixty is in andere handen overgegaan en er zijn een paar zeer luid keffende honden tegenover. Grandparentshome is het ook niet. Grand spa en resort is vol. Baan homestay heeft kamers en als we ingecheckt zijn kan ze de sleutels er niet van vinden. Dan op Agoda een andere accomodatie geboekt met zwembad. Heerlijke kamer met grote badkamer. Een koffieservice 's morgens.
We zijn al door het parc met Historiche tempels gefietst en bij de ingang is het enorm druk. Er is dit weekend een festival, vandaar al die mensen.
20 November 2023 - 01:43
Christine:
[e-1f64f][e-1f64f][e-1f618][e-1f618]
20 November 2023 - 03:10
Yvonne Verleg:
Heerlijk om je verhalen weer te lezen. We “fietsen en genieten” gewoon weer mee. Groetjes vanuit HuaHin
20 November 2023 - 04:24
Francine En Hans:
Hardstikke goed wat jullie gedaan hebben en een spannend einde met de kayak. Gelukkig allemaal goed gegaan.
nu weer op fiets en inderdaad Ayuttaya is mooi en leuk om te fietsen.
geniet ze en fiets ze .
knap hoor , weer zo’n tocht.
Dat is toch een kado dat je dat nog kunt en mag doen samen.
groetjes. En heel fijne tijd.
20 November 2023 - 05:16
Ingeborg:
Nou er zitten er al heel wat dagen en avonturen op! Super dat kayakken! ( zijn niet veel mensen die kunnen zeggen dat ze eelt op de bibs hebben van t kayakken[e-1f604]). Geniet samen van jullie verdere tocht!
20 November 2023 - 09:24
Corrie:
Wat maken jullie weer een prachtige tocht. Ik heb begrepen dat Mathilde er ook bij is?? Wat fijn voor haar deze afleiding.
Geniet ervan [e-2764]️[e-2764]️[e-2764]️
20 November 2023 - 09:27
Corrie:
Wat een plezier heb ik aan jullie belevenissen en dan zoveel kilometers kayakken, mijn complimenten
20 November 2023 - 09:29
Corrie:
Wat beleven jullie veel en het is zo leuk om alles te lezen wat je schrijven.
Zoveel kilometers kayakken, mijn complimenten[e-1f929][e-1f618]
20 November 2023 - 10:10
Cor Claassens:
Wat een avontuurlijke dagen hebben jullie weer beleeft, zoveel leuke mensen ontmoet en zelfs mee eten op een bruiloft dat kan daar allemaal. Ja je billen zullen het wel te verduren hebben gehad en die duim heeft therapie nodig . Dus hans, aan het werk. Geniet verder van jullie actieve vakantie. Groetjes Cor
20 November 2023 - 10:18
Groetjes Anneke:
Mooie reisverslagen weer!
Ik verwacht volgend strandseizoen wel een kayak onder jullie huisje in Dishoek !
20 November 2023 - 10:33
Annie De Buck :
Weer mooie reisverslagen
20 November 2023 - 11:03
Monie:
Heerlijk om weer te lezen. Geniet van het fietsen.
21 November 2023 - 11:39
Rob Hüber: