Aansluiten - Reisverslag uit Hua Hin, Thailand van Lieneke Castel - WaarBenJij.nu Aansluiten - Reisverslag uit Hua Hin, Thailand van Lieneke Castel - WaarBenJij.nu

Aansluiten

Door: Lieneke

Blijf op de hoogte en volg Lieneke

17 December 2024 | Thailand, Hua Hin

16 December

We moeten verkassen in Hua Hin.

Toen we op de 3 etage via de trappen op onze kamer waren, klopte de receptioniste op onze deur. Ze had maar voor 1 nacht de kamer.

Heel jammer. We zitten in een steegje met de nachtmarkt op loopafstand in het Sofiehotel.

Ik heb om 8 uur afgesproken bij de kapster tegenover ons hotel. Ik heb al gezien om.8 uur dat de luiken nog dicht waren. Loop er toch naar toe maar er is niemand.

Na 20 minuten zijn de luiken open en verontschuldigd ze zich. Hoofdpijn.

Na 30 minuten is mijn haar gewassen en conditioner erin en geknipt en gedroogd met de föhn. Hans is komen kijken en daarna kijken we in de buurt naar een kamer. Het Swissrestaurant met kamers erboven is full. Ernaast in het hotel zijn kamers maar die kunnen we nog niet bekijken. We gaan eerst maar fietsen naar het strandje een paar km verder. Tijdens de koffie spreken we met een Oostenrijker die ons een hotel aanbeveelt vlakbij met zwembad op de 3e etage. Er zijn kamers op de 6e etage.

Gelukkig weer geregeld, we zijn er toch een paar uur mee bezig geweest.

Ww fietsen langs het Village market winkelcentrum. De foodkelder staat goed bekend. Het is er een drukte van jewelste. Iedereen is aan het eten.

We bestellen een pannenkoek, ééntje met suiker en ééntje met choco en banaan.

De middag zitten we aan het zwembad

'S Avonds lopen we over de nightmarkt en zien op het plein leuke stalletjes met eten, in het midden tafels en stoelen. Een muzikant speelt muziek met een zangeres. Ook daar zit het vol met locale mensen en toeristen.

17 December

Om 7 uur vertrek en op de hoek een ontbijt. Noodle soup voor mij en voor Hans rijst met zoetzuur van groente en kip.

We fietsen via het pad langs de spoorlijn.

Soms een klein stukje langs de snelweg.

Dan komt een fietsgids van Grashopper met een groep langs. Ze fietsen naar Phuket. Wij ook.

Aansluiten, follow the leader. We hebben kilometers lang een fietspad en het is een makje.

We sluiten aan totdat we over een viaduct omhoog moeten en zij harder gaan dan wij.

Bij de eerstvolgende coffeeshop stoppen we en daarna gaan we op eigen tempo verder en genieten van de omgeving.

Onderweg 4 km voor onze eindbestemming een lunch langs het strand. Papaya komkommer salade en laat salade van pork.

We slapen bij het Blue Beach resort. Een mooi bungalowtje in een

mooie tuin en zwembad

Heerlijk lekkere rustige middag bij het zwembad.

Er is een Indiaas restaurant iets verderop waar we gaan eten. Er staat nog steeds veel wind en het is geen optie om op het strand te zitten op het terras daar. Indiaas is weer heel wat anders dan Thais eten ik hou er erg van. Rasta erbij en Mango lassie als toetje.

• 17 December 2024 - 19:53

Corrie De Pagter:

Wat een heerlijke vakantie weer voor jullie.

• 18 December 2024 - 05:53

Hans Francine:

Goed geknipt Lieneke , ziet er goed uit. En fijn hotel in Hua Hin met zwembad. En dan leuke fietstocht verder naar het zuiden. Geniet en geniet en geniet.