Naar de Erawan Waterval - Reisverslag uit Erawan, Thailand van Lieneke Castel - WaarBenJij.nu Naar de Erawan Waterval - Reisverslag uit Erawan, Thailand van Lieneke Castel - WaarBenJij.nu

Naar de Erawan Waterval

Door: Lieneke Castel

Blijf op de hoogte en volg Lieneke

04 December 2024 | Thailand, Erawan

In een klein dorp wonen de mensen een eindje uit elkaar. Iedereen heeft rondom het huis een stuk grond. De huisjes hier wisselen tussen stenen huisjes/huizen en de wat armoedige huisjes met open voorkant. 's Avonds in het dorp eerst muziek van de tempel en later komt er harde muziek uit de luidsprekers die in het hele dorp te horen is.

Het gaat vannacht tot 12 uur door. Gelukkig kunnen we goed slapen. Ons resortje heeft 10 kamers. Wij slapen in een grote kamer van 2 naast elkaar en er zijn boven ons ook nog 2 kamers. Er is een grote vijver waar je met een bootje kunt varen. Aan de overkant zijn ook nog wat huisjes naast elkaar.

We vertrekken om 8 uur. Hetzelfde stuk tot het Olifanten kamp van gisteren. Baby olifant So Yok staat buiten suikerriet te eten. Ze is 6 jaar. De moeder Bo Yok komt aan lopen en gaat gezellig naast haar mee eten.

De weg is asfalt, niet druk en weinig schaduw. Aan de rivier voor de brug besluiten we een onderkomen te zoeken. We hebben allebij last van de warmte. Een huisje aan het zwembad wordt het. Lekker even afkoelen in het koude water en de rest van de middag in de airco ons gemak houden.

3 december

We vertrekken vroeg om in de koelte van de ochtend te fietsen. We fietsen over de enige weg naar de waterval. Links de rivier en rechts de bergen. De weg gaat op en neer. Het gaat nog niet gemakkelijk. Gelukkig is er redelijk wat schaduw van de bomen langs de weg.

Bij The Tubb Erawan resort nemen we een kamer op een raft op de rivier. De rij kamers zijn met kunst gras bekleed aan de achterkant en op het dak. Zo vallen ze minder op.

Aan de voorkant uitzicht op het Erawan Nationale Park. Eén van de grootste parken van Thailand. Ruim 550 km2.

Er leven heel wat wilde dieren in het park. De hoogste top is 998 meter.

Vanuit onze kamer met terras kunnen we zo de rivier in.

We hebben een buitenbad. Het water is dan wel koud maar als de zon erop staat warmt dat lekker op.

Om 5 uur vertrekt de boot met een raft erachter voor een Sunset tocht over de rivier. Wij zijn de enige westerlingen. De anderen zijn jongelui uit Thailand.

Halverwege is er gelegenheid om in de rivier te zwemmen. Je kunt van het bovendek afspringen of van de matten die er achter hangen. Heerlijk lekker fris.

Om 7 uur is er Thaise bbq.

Een pan op een gaspit met een grillplaat in het midden. Rondom een ring om water in te doen. Daar gaar je de groenten en mihoen in. Bovenop gril je het vlees en de vis. 2 sausjes erbij die gelukkig niet te heet zijn.

Het is zoveel dat we het niet op kunnen. De andere tafel besteld er nog meer bij.

's Nachts is het pikke donker aan de rivier en heel stil.

4 december

Vroeg op maar het ontbijt is nog niet gereed om half acht. We willen vroeg in het park zijn om naar de waterval te gaan 7 levels en ongeveer 2.5 uur lopen tot de hoogste. We zijn benieuwd.

Het is totaal 1.500 meter lopen en klimmen over betonnen traptredes en rotsblokken. Er zijn al best veel toeristen.

Wij lopen naar level 5. We vinden het wel goed zo.

Heerlijk afkoelen en de vissen komen aan onze voeten knabbelen.

Weer terug bij de entree staat de bus al gereed. 12.00 vertrekken. De fietsen kunnen mee.

2 uur duurt de rit naar Kanchanaburi.

Op het busstation besluiten we eerst iets te eten en drinken aan de rivier.

Daar spreekt een Finse jongeman ons aan. Hoe we dat doen op de fiets.

1 uurtje verder weet hij waar hij het beste een fiets kan kopen, waar goedkope attributen die hij nodig heeft als hij gaat fietsen, zoals bagagedrager, fietstassen, fietsbroek en shirt en handschoenen. Ook leggen we hem Komoot uit.

's Avonds lopen we naar de nightmarket om te eten.

Een drukte van jewelste, veel kleding en etensstalletjes.

We kiezen fritters van broccoli en musrooms en uienringen. Bestrooid met paprika. Ook verse frites erbij. De verkoper heeft het handig aangepakt. Hij heeft nummer bordjes die de klant uit een bakje kan pakken. Als je nummer aan de beurt is maakt hij jouw bestelling klaar. Zijn vrouw frituurt de fritters en de frites in 2 grote wokken, dan alles in grote bakken waar hij de klanten uit bediend. De dochter brengt de kaartjes met nummers weer terug in het bakje. We slapen in Tamarinde Guesthouse in een kamer op de rivier.

5 December

Vandaag is het een feestdag. Het is de geboortedag van de geliefde koning Bumibol.

We zien de dames in een geel poloshirt onderweg. Ze tonen respect aan de overleden koning.

We fietsen de stad uit en komen op een route langs de rivier. Het is bewolkt en nog niet zo heet.

Rond 12 uur besluiten we de trein terug te nemen. Het guesthouse dichtbij is niets in een stoffig stadje. De andere resorts zijn nog te ver om in het heetst van de dag naar toe te fietsen. Onzeker is of er een kamer vrij is. Ze legden de telefoon weer neer toen ik vroeg of ze Engels spraken.

Chris heeft vannacht plaats voor ons. Heel fijn.

Op het station is het 10 minuten voor de trein komt, het loket open om kaartjes te kopen.

We hebben de naam van het station opgeschreven en laten het briefje zien. Dan nog de fietsen. Er is verwarring of er 1 of 2 fietsen zijn. De mensen die wachten bemoeien zich ermee. 2 fietsen.

De kaartjes worden met de hand geschreven en gestempeld.

Dan komt iedereen in beweging en er wordt omgeroepen dat de trein eraan komt. Er wordt op het perron met een groene vlag gezwaaid en de trein stopt. De ingang is erg smal en we hebben de sturen niet omgedraaid. Met moeite en met hulp van Thaise fietsers die ook in de trein zitten lukt het net op tijd om ze erin te krijgen. We moeten ook nog een smal bochtje om. De achterkant omhoog en dan wordt het draaien iets gemakkelijk.

We worden welkom geheten door iedereen. Welkom in Thailand.

• 05 December 2024 - 10:44

Cor En Jose:

Leuk om jullie verslag weer te lezen. We zien het zo voor ons. We zijn benieuwd waar jullie nu heen gaan. Nog veel plezier.

• 05 December 2024 - 11:29

Jennievanpaassen :

Wat een leuke avonturen. Leuk om te lezen. Wij vermaken ons nog even in Ayutthaya. Overmorgen nemen we de rein naar Udon Thani.

• 05 December 2024 - 13:02

Connie Van Marion:

Fijn jullie avonturen weer te lezen , zo te zien en te lezen vermaken jullie je goed, leuk om op die manier mee te “reizen”

• 05 December 2024 - 14:49

Cor Claassens:

Wat weer een belevenis. Dat jullie steeds weer een mooi plekje kunnen vinden voor de nacht. En dan ook nog al dat vervoer onderweg, de boot de trein en allemaal in een taal die je niet voldoende meester bent, of kan je met Engels alles uitleggen.

• 06 December 2024 - 05:22

Francine :

Weer lekker bezig. Genieten toch maar weer.

• 07 December 2024 - 12:36

Marleen En Ben:

Hoi Lieneke en Hans, weer onder de indruk van je verslagjes.en de belevenissen. Hoe gaat het met Hans zijn rug? En de hitte? Chapeau hoor!! Lieve groetjes uit stormachtig Zeeland.