Jungle 16-01-2023
Blijf op de hoogte en volg Lieneke
17 Januari 2023 | Laos, Ban Mai
Lang heb ik erover gedaan een volgende plek te vinden. We hadden een rustdag gepland bij Lao laken resort maar dat is mislukt.
Er is een resort in het bos wat moeilijk te vinden was. 24 km verder moet goed te doen zijn.
Eerst maar de telefoon opwaarderen zodat we kunnen bellen indien nodig is.
De meisjes van de winkel vinden het geweldig dat wij bij hen iets komen kopen. Ik koop ook nog earpods op Bluetooth. Tegenover drinken we koffie. We wilden warme koffie maar ze maakt ijskoffie. We krijgen er een baquette bij.
Het wordt een flink stuk over weg 10. Een 4 baans autoweg die, hoe kan het ook anders, under construction is.
Er worden middenstukken gemaakt. Beton triplexs wordt recht op gezet. Mannen roeren de cement en met emmertjes wordt dat in de vorm gegoten. Andere mannen strijken het cement glad.
Na 10 km gaan we van de weg af over asfalt door dorpjes totdat se langs een tuin komen. Theukla resort en garden.
50 hectare tuin, vijvers met vissen, speel gelegenheid voor kinderen, een kartbaan, een Naga Tempel, een groot restaurant veel leuke zitjes, bungalowtjes, bamboo terrassen aan het water, een cowboy tuin met 2 paarden.
We spreken de eigenaar, niet meer zo jong. Hij heeft zijn geld verdiend met goud en juwelen shops op de markt. Dit doet hij voor de fun erbij.
Een lieve zachte man die blij is dat we bij hem op bezoek zijn. We zijn de enige bezoekers.
Er zijn ook elektrische karren waar je met gids het park in kunt. Een soort pretpark. Ook hier is het zwembad gebroken. Weer een gemiste kans voor ons.
Verder op weg door forest over smalle paadjes die ook nog eens vol met zand liggen waardoor we steeds af moeten stappen. Het gaat ook op en neer steeds dieper de jungle in.
Eindelijk weer een gewone weg met dorpje waar veel shopjes en tentjes langs de weg staan.
Ook hier zie ik iets van blauw water, een heus kinder paradijs met zwanenbootjes. We bekijken de kamer die ze hebben maar het ziet er niet zo goed uit.
Verderop is het Golf resort, daar kijken we. Dit wordt het ook niet want ze hebben geen kamers.
Een mooie golfbaan in de jungle. Wie verzint het. Veel personeel, er wordt geveegd en gedweild.
Ze weten waar we moeten zijn. 3,3 km het pad op. Rechtdoor, niet links of rechts.
Na zo'n 3 km bellen we maar weer, waar we ze kunnen vinden. Er loopt een pad naar beneden het dal in en er is een brug.
Daar ergens moet het zijn. Er lopen gelukkig elektriciteits palen met draden. Na weer omhoog te zijn gegaan over een betonnen weg slingerend door de natuur zien we iets van bebouwing. Er komt iemand op de brommer ons tegemoet. Die kant op. Een immens terrein in de jungle met een aantal bungalows, restaurant en veel bungalows in aanbouw. Een mooi huisje, schoon, veel flessen water voor ons, waterkoker, magnetron, koffie en thee en tandenstokers, en heel zorgzame eigenaren en personeel.
We wassen onze kleren uit wat hoog nodig is, schoenen gaan ook in 't sop en thee wordt gezet.
Heerlijk, wat een mooie plek.
Even later worden we op een voorbij lopende olifant getrakteerd.
Het eten om 6 uur is overheerlijk. Ik heb in de keuken meegekeken hoe het gemaakt werd. We zijn weer de enige gasten.
Als we in 't aarde donker terug lopen naar onze bungalow springen de lantarens aan als we voorbij lopen. Dit is ook Laos. Niet alleen de gemeente Middelburg heeft slimme zuinige buiten verlichting.
19 Januari 2023 - 23:19
Jennie:
klinkt geweldig Lieneke en Hans.
gr
19 Januari 2023 - 23:27
Jose En Cor:
Jeetje, wat een tocht weer [e-1f600], jullie zoeken het wel uit!!! Heel apart om dat te vinden [e-1f44d]