Omrekenen met behulp van koffie
Blijf op de hoogte en volg Lieneke
10 Januari 2023 | Laos, Vangviang
10-01-2023
Het duurt altijd eventjes als we in Thailand zijn eer we door hebben hoeveel iets kost in Euro's.
Je blijft toch steeds vergelijken met onze munteenheid.
Zo betaal je vaak voor hetzelfde, bv een kopje koffie, heel verschillende prijzen. Ook hier is alles duurder geworden.
Op de markt ben je meestal het voordeligst uit. Ook voor de koffie die in een katoenen zak als een soort visnet aan een stokje, in een blik wordt gehangen en waar de gemalen koffie in zit en kokend water door geschonken wordt. In een koffieshopje heb je soms de mooiste apparaten staan. Ook in Laos zetten ze meestal op deze wijze koffie.
In Laos betalen we met Kippen.
5.300.000 kip voor 10.000 Thaise Bath.
Het eerste wat we nemen als we in Laos over de grens zijn is een kopje koffie, of in ons geval, ijscoffee.
Kosten 16.000 Kip voor ons tweeën.
Dan wordt het rekenen hoeveel dat in Euro's is om een idee van de prijzen te krijgen.
Als we daarna op de markt zijn en nog het e.e.a. kopen, rekenen we in kopjes koffie.
30.000 kip, oh dat is minder dan 4 koppen koffie.
Het guesthouse is 200.000 Kip. Dat is dan 12 x koffie voor ons beiden.
Gelukkig wen je snel aan de prijzen en na de eerste dag weet je de verhoudingen al.
5.300.000 Kip is een pak met geld. Briefjes van 1.000, 2,000, 5,.000, 10 en 20 een 50 en 100.000 duizend. Het blijft rekenen en tellen.
11 Januari 2023 - 18:15
Cor Uit Roosendaal:
11 Januari 2023 - 20:59
Arend En Ina:
11 Januari 2023 - 20:59
Arend En Ina:
11 Januari 2023 - 23:26
Ingeborg :
Haha je blijft zelfs op vakantie rekenen en tellen!!![e-1f602][e-1f602][e-1f602]
12 Januari 2023 - 04:29
Hans En Francine :
Ha twee, zo leuk om jullie verslagen te lezen wat vaak veel gegrinnik geeft vanwege de herkenning. Wat leuk dat je eindelijk Cor en José hebt ontmoet in het echt. Werd wel tijd een keer. En leuk ook dat Frank van Rijn er ook was. Hij doet het tegenwoordig ook rustiger aan, geen Andes gebergte meer denk ik.
geniet nog heerlijk verder, doen wij hier ook.
wat is het heerlijk om na die 2.5 jaar weer op pad te zijn. We huren een fiets of motor ( hebben allebei ons motorrijbewijs) en het is een andere reis als altijd op de fiets maar toch heel fijn om dit te kunnen doen.