Kamphaen Phet 15-12-2022 - Reisverslag uit Nakhon Sawan, Thailand van Lieneke Castel - WaarBenJij.nu Kamphaen Phet 15-12-2022 - Reisverslag uit Nakhon Sawan, Thailand van Lieneke Castel - WaarBenJij.nu

Kamphaen Phet 15-12-2022

Blijf op de hoogte en volg Lieneke

15 December 2022 | Thailand, Nakhon Sawan

Kamphaeng Phet is de hoofdstad van de provincie Kamphaeng Phet. Hij is gesticht in het midden van de 14e eeuw. Hij ligt aan de rivier de Ping.

Het heeft een mooi historisch park met oude Tempels. De meeste zijn nu een ruïne maar er zijn nog een aantal goed herkenbare Boedha's en olifanten. Het is er heerlijk rustig en koel onder de bomen.

Je kunt het hele park met de fiets bezoeken wat we dan ook doen.

Het Nationaal museum heeft archeologische vondsten uit de omgeving tentoongesteld.

Alsook een bronzen gegoten manshoge beeld van de God Silva.

We besteden onze dag rustig om alles te bekijken.

Het resort waar we slapen is met luxe kamers met alles erop en eraan en zwembad.

Dat is heerlijk na een lange stoffige dag.

Eten doen we in restaurant Baan Rim, aan de rivier.

Squid en scrimps met garlic en een grote gebakken vis met groenten op een vuurtje op onze tafel geserveerd

• 16 December 2022 - 05:19

Cor En Jose:

Zijn jullie al in Kamphaeng Phet!! Leuk om je verslagen te lezen.

Welke kant nu op??

Wij zijn inmiddels in Pakse, even een paar rustdagen en dan noordwaarts.

Deze keer bij de grens moesten we de fiets laten registreren!!! Helemaal officieel, met naam, paspoort nr, adres etc. Krijg je een sticker en nog wat papiertjes.

40.000 kip per fiets, wij hadden nog geen kip, dus in thb dan wordt het 200 thb!!! Klopt niets van die wisselkoers, maar dan begrijpt men gelijk geen Engels meer. Nou ja is niet veel [e-1f609].

• 16 December 2022 - 09:13

Marja :

Geweldig plaatje Hans en Lieneke. Jullie zijn bikkels. Leuk om jullie verslag te lezen. Mooie reis gewenst verder.

• 17 December 2022 - 01:41

Francine En Hans :

Ha twee,

Wat een mooie reis weer. Heerlijk om te lezen.

weer mooie route zo binnendoor, toch altijd het leukste. Jullie hebben geluk met zo’n Chris die zo’n mooie route uitzet.

Blijf genieten en gezond en van het heerlijke Thaise eten ook genieten.

Nog mooie dagen.

groetjes

• 18 December 2022 - 01:39

Lieneke Castel:

Op naar Sukhotai, Cor en José.

Via kleine weggetjes.