Watten in je hoofd - Reisverslag uit Nakhon Chai Si, Thailand van Lieneke Castel - WaarBenJij.nu Watten in je hoofd - Reisverslag uit Nakhon Chai Si, Thailand van Lieneke Castel - WaarBenJij.nu

Watten in je hoofd

Door: Lieneke

Blijf op de hoogte en volg Lieneke

11 December 2022 | Thailand, Nakhon Chai Si

Watten in je hoofd

Dinsdagmiddag 6 dec. staat alles klaar voor vertrek naar het station. Taco brengt ons en Oscar komt ons uitzwaaien.

Op Schiphol hebben we voldoende tijd om wat te drinken en te kijken waar we onze koffer kunnen afgeven.

Er staatl om 5 uur al een heel lange rij om in te checken.

Het gaat niet snel en efficiënt. Komt ook door de reizigers die hun papieren nog moeten zoeken als ze eindelijk aan de beurt zijn.

De vlucht verloopt vlot en de temperatuur in Bangkok is hoog als we arriveren.

Geld wisselen we beneden. Taxi op de 4de vloer is ook snel geregeld. We doen 2,5 uur over de rit naar Hidden Holliday House.

De chauffeur is verbaasd waar we terecht komen. Het is ver buiten Bangkok op het platteland ver van alle drukte.

Met de navigatie rijdt hij er zo naar toe. Nog als laatste een smal donker pad naar de rivier en we zijn er.

We worden gastvrij verwelkomd.

We hebben mooie kamers met een badkamer tussen onze kameren de kamer van

Mathilde.

Donderdag en vrijdag besteden we aan de fietsen in orde maken,simkaarten kopen in het naburig dorpje.

Wat ons weer opvalt ishet slechte hoofdrekenen van het winkel personeel.

200 150 50 moet met de calculator gerekend worden. Ze maakt nog een rekenfout en komt op 450 bath uit.

Nogmaals invoeren en nu is het juist. 400 bath voor een Thaise simkaart, 2 maanden onbeperkt internet en 50 bath beltegoed.

Dan doet ze onze simkaart in Mathilde haar telefoon.

Bij het testen naar elkaar klopt het niet. We kunnen niet bellen met elkaar. Na enig heen en weer gedoe zijn de simkaarten omgezet.

Als we later op de dag alles checken zijn er nog problemen met bellen.

We krijgen er stress van, ook door de jetlag.

Dan alle settings goed zetten dat we geen data van ons Nederlands nummer gebruiken. Het kan zomaar in de contanten lopen als er iets niet goed staat.

In het guesthouse checken we alles nogmaals en eindelijk na veel gedoe staat alles juist ingesteld.

De jetlag voelt overdag als watten in je hoofd. Moeite met helder denken overdag en 's nachts zo helder als wat en niet kunnen slapen.

Vrijdaggaan we met de taxi naar de landbouw universiteit 50 km verderop.

Er is daar ter gelegenheid van het 80 jarig bestaan, een fair van verschillende provincies.

Heerlijke hapjes en verder langs de kraampjes lopen.

Er is een fitheidstest met checkup van gewicht, lengte, bloeddruk en BMI door de studenten.

Je kunt je conditie meten en stretchen hoever je komt.

Een zinvolle bezigheid omdat er steeds zwaardere mensen bijkomen.

Na een heerlijke thuisbezorgd diner pakken we de tassen in om morgen te vertrekken.

We hebben er zin in. De route hebben we nog met Chris doorgenomen.

Hij heeft deze route zo'n 10 jaar geleden gedaan en de guesthouses en resorts opnieuw op internet bekeken en voor ons en aangepast.

De natuur en historische parken zijn hetzelfde gebleven

Verzonden vanaf mijn Galaxy

• 11 December 2022 - 11:06

Ingeborg:

Nou het begin is er! Leuk hoor, nu kan de tocht beginnen[e-263a]️( en wie is Chris? Handig dat jullie zijn route kregen en dat hij nog gecheckt heeft ook!!)

Heb een mooie reis!

• 11 December 2022 - 11:29

Els En Jennie :

Jullie ook klaar voor de mooie fietstocht.

wij hebben onze eerste tocht gehad en zijn nu in Samut Sakhon. Te heet en te ver. We moeten erg wennen. We hebben geen watten in ons hoofd en geen jetlag. We kwamen vrijdag laat aan en hebben meteen goed geslapen en vannacht ook.

nou luitjes, geniet.

gr. Els en Jennie

• 11 December 2022 - 12:46

Joke De PRiester:

• 11 December 2022 - 12:48

Joke De PRiester:

NOu ja, hier loopt het ook niet soepel.....heel mijn reactie weg.

Dan maar opnieuw.

Zo'n vakantie is niks voor mij. Laat mij maar kamperen op t Kwedammetje in Kwadendamme.

Ik hoop dat jullie jetlag snel overgaat en jullie wat wennen aan de warmte daar.

Lekker fietsen en genieten daar. Heel veel plezier.

• 11 December 2022 - 13:58

Barnhard-Kappetijn Christine:

Lieve Lieneke Hans en Mathilde, fijn dat jullie nu op de pedalen staan en de mooie trip van start kan gaan. Veel plezier en rustig aan zo met de warmte daar. Hier op Curaçao regent het al maanden extreem veel. Maar genoeg zonnestralen opgevangen hoor. Vrijdag naar NL ook een temperatuursshock.

fijne tijd gewenst! Gerard en Christine

• 11 December 2022 - 15:29

Japio Uit Vlissingen:

Beste Lieneke, Hans, Mathilde en Chris,

Een hele goede en veilige reis maar wat nog veel belangrijker is ook een behouden aankomst volgend jaar.

• 11 December 2022 - 16:36

• 11 December 2022 - 16:36

Fijn dat de vliegreis voorspoedig is verlopen. Geniet maar van al het moois daar [e-1f618]

• 11 December 2022 - 16:38

Anne-lies:

• 11 December 2022 - 21:40

Moniue:

• 11 December 2022 - 21:40

Moniue:

• 11 December 2022 - 21:42

Monie:

Leuk om wat van jullie te lezen. Veel pelzier daar. Die watten zal wel verdwijnen als je wat langer op de fiets zit in de zon. Doe Chris de groetjes als je hem nog ziet als je dit gelezen hebt. Ik wil hem steeds bellen en bedenk dat pas als het al weer nacht is in Thailand.