Bueng Kan - Wat Phu Tok - Reisverslag uit Bueng Kan, Thailand van Lieneke Castel - WaarBenJij.nu Bueng Kan - Wat Phu Tok - Reisverslag uit Bueng Kan, Thailand van Lieneke Castel - WaarBenJij.nu

Bueng Kan - Wat Phu Tok

Blijf op de hoogte en volg Lieneke

22 December 2019 | Thailand, Bueng Kan

Bij de Tesco in het vorige stadje hebben we muesli gekocht. Vanmorgen kijken we of het bakkertje zien wat kleine broodjes bakt. Hij is ws dicht en heeft luiken voor zijn winkel want we vinden hem niet meer. Bij de 7/11, een franchise winkelketen, kopen we yoghurtjes. We hebben gisteren op de markt ook een redelijke plastic cup gekocht. Zo maken we op het bankje bij de 7/11 ons ontbijt van yoghurt, muesli en gedroogde bananen chips.

Ze verkopen er ook lekkere warme koffie uit een machine met vers gemalen bonen, dus na koffie.

We fietsen zeker 25 km op weg 222, een 4 baans weg maar niet erg druk. Er valt jammer genoeg niet veel te zien, een beetje saai. Daarna de afslag naar de 5019 en die is veel leuker en afwisselender. We bekijken een resort met kleine huisjes met puntdaken. Niet echt aangename eigenaar dus rijden we door naar het dorpje waar de tempel staat. Daar zie ik een bord en denk dat het een guesthouse is. Mooie huisjes in een tuin, nog niet alles is klaar gebouwd want de werkmensen zitten bij een huisje aan de lunch. Ze regelen dat we er kunnen slapen. Ze leggen een matje op de grond en gaan eten. We worden uitgenodigd om mee te eten. Sticky Rice, gebakken zijderupsen, gebakken kippenlevertjes, gekookte eieren en na watermeloen. We hebben een gezellig onderonsje met ze. Ze zijn wat trots dat wij hun gasten zijn.

Douchen, kleding uitwassen en dan naar de Wat Phu Tok, 2 km verder.

Wat Phu Tok, betekent eenzame heuvel. Rots van zandsteen die door zijn vrij lompe aanwezigheid het landschap domineert. Dat hadden we kilometers terug al gezien. Door de meditatieve monniken uitgekozen door zijn afgelegen ligging. Er is een mooie tuin en moderne pagode. Over steile houten trappen loop je door tot verdieping 5, een grote natuurlijke inham waar de monniken mediteren. Je kunt naar de 6e verdieping en ook nog naar de 7e verdieping maar dat is klimmen en klauteren over rotsen en wortels van struiken en bamboe.

Wat een prachtige plek om hier te bidden en stil te staan bij wat je hebt en wie je is ontvallen. Er zijn zat mensen naar boven geklommen maar éénmaal in de tempel zien we er nog maar een paar. Het is er lekker koel doordat je in een natuurlijk inham bent.

We smachten naar een biertje met ijsblokjes. We hebben het zo heet gehad tijdens de beklimming. Het leek wel een bedevaartsoord.

Wij hebben altijd iets speciaals voor de zondagmiddag, dit was wel heel mooi.

Er is ook een kapper in het dorpje. Hans wordt geknipt en gefilmd. Zo leuk vinden ze het dat er een falang bij hun is. Oma van ernaast is ook blij en komt meloen brengen. Van de kapster krijgen we bananen.

We videobellen met Australië en Piet vindt het geweldig. Hij heeft mooie kaarten voor ons gemaakt. Hartelijk dank Piet. Ik probeer ze te delen op Facebook.

Ook videobellen we met Corrie. Die kan ons gelukkig te woord staan. We zijn heel blij dat we haar kunnen spreken. Ze heeft een heel nare periode achter de rug en nog te gaan. Diner hebben we chicken bbq met sticky rice en een tomaat voor mij. Take away. We eten het op de bank bij ons huisje op met een koud biertje.

• 22 December 2019 - 13:43

Jennie:

Mooi verslag

• 22 December 2019 - 14:58

José En Cor:

En wat kan een mens zich dan gelukkig voelen he, zo op een bankje met een yoghurtje of biertje.

Tags: Wat Phu Tok