Lawana resort Pranburi - Hua Hun pier - Reisverslag uit Hua Hin, Thailand van Lieneke Castel - WaarBenJij.nu Lawana resort Pranburi - Hua Hun pier - Reisverslag uit Hua Hin, Thailand van Lieneke Castel - WaarBenJij.nu

Lawana resort Pranburi - Hua Hun pier

Blijf op de hoogte en volg Lieneke

17 December 2019 | Thailand, Hua Hin

Banden syndroom.

Lawana Resort. We hebben het lekker banden syndroom

Iedere morgen als we wakker worden is het eerst naar de banden kijken. Hans heeft mijn band nagekeken. Er zit wel een gaatje in maar in de buitenland kunnen we niets ontdekken. We zitten onderweg bij een leuk resort waar we gevraagd hebben of er een fietsenmaker is in de buurt. Ze komt met een compressor aan die we kunnen gebruiken. Ze halen een lekkere smoothie van vers fruit voor ons. Er is Wi-Fi en kunnen de volgende plek waar we naar toe gaan bekijken. Het is in de buurt van de Mangrove, dus goed te doen. Een mooie bungalow, een prachtig zwembad aan de rivier met uitzicht op de vissersbootjes. Er zijn misschien 3 a 4 bungalows bezet. We plonzen heerlijk in het zwembad. Wat ons overal opvalt, het is niet druk. Er zijn vaak maar een paar kamers bezet.

We hebben op erg mooie plekken geslapen. Alles redelijk goed geregeld in het resort, guesthouse of hotel. Wel op zijn Thais natuurlijk, maar voor hun begrippen is het heel goed. Wij wilden niet meer zo basic op fietsvakantie en in de wat betere accommodaties slapen. Dat is op Kanchanaburi na goed gelukt.

We hebben meestal erg mooie kamers en een ontbijt 's morgens inclusief. In de backpackers guesthouses is dat meestal niet erbij. Dat heeft ook zijn charme want dan eten we op straat bij de stalletjes. Voor Mathilde is dit een groot avontuur. Ze beleeft alles met volle teugen. We proberen het zo te regelen dat ze veel ziet en meemaakt en dat lukt aardig. We hebben alleen nog niet met een tuk tuk en samlor, (een fietstaxi) gereden. In restaurants en op straat en op nachtmarkt gegeten. Een super vakantie vindt ze het. Ze voelt zich ook goed thuis hier, nu nog Thais denken en niet op zijn westers. Ze maakt heel gemakkelijk met de mensen op straat contact en dat wordt erg gewaardeerd door hen.

Zij vertrekt met de trein naar Hidden Holliday House, een super plek met heel lieve eigenaren Chris en Areeya. Hij regelt een Tuk tuk van het station Sala Ya naar hun huis. Nog 1 dag relaxen en dan naar huis naar de Kerst gekte in Nederland. Als je eenmaal hier geweest bent zie je dat heel anders en overdreven. Het kan met minder en gewoon ook gezellig zijn.