Kanchanaburi
Blijf op de hoogte en volg Lieneke
10 December 2019 | Thailand, Kanchanaburi
Kanchanaburi 15 km
10 december
We nemen een rustige dag!!!!!!! We hebben een kamer aan de rivier met een redelijk balkon. Als we op de fiets gaan ontbijten bij Lynn waar we gisteren wat hebben gedronken, is mijn voorband lek. We eten er heerlijke pannenkoeken met chocolade en bananen. Gelukkig is het niet ver lopen en haar broer Pepe is de plaatselijke reparateur. Hij plakt mijn band en maakt Mathilde haar versnellingen en kijkt haar fiets na. Ook de remmen worden afgesteld. Ik ben bang dat mijn blaasontsteking nog niet over is en ga naar het privé ziekenhuis met een potje urine om het na te laten kijken. Ik krijg een aantal vragen van de verpleegster, wat mijn klachten zijn ed. Ze meet mijn bloeddruk, mijn gewicht en ik krijg een potje om te vullen. ¾ Vol zegt ze. Yes you can, zegt ze als ze me bij het toilet aflevert. Na 15 minuten komt ze met de uitslag. Gelukkig alles goed. Een paar bacteriën maar dat is normaal. Veel water drinken zegt ze. Of ik ook de dokter wil spreken. Ik ben er nu dus lijkt het me wel verstandig dat te doen. Kan ik gelijk nieuwe medicijnen vragen voor het geval het nog een keer voor komt. De dokter is een oude man, vriendelijk en begrijpend. Ik hoef me geen zorgen te maken. 10 minuten later sta ik buiten nadat ik afgerekend heb. Hans en Mathilde zijn naar de bank geweest voor geld. Kantoren waren gesloten, ze kon wel pinnen maar dan alleen 10.000 bath. Aan de bank in Thailand moet je 220 bath kosten betalen per pinbeurt. Omgerekend € 6,60. Nederland rekent niets als je een wereldpas hebt. 's Middags kijkt Pe, de broer van Lynn de fiets nog goed na, zet er een computer tellertje op en een nieuwe bidon voor mij. We zijn weer goed voorbereid voor ons volgende traject.
16 December 2019 - 11:46
Jennie:
Zo fietsers. Wat een lekke banden. Ik had andere problemen. Mijn rem liep aan, hydraulische remmen, waar ik niets van snap. Een Thaise fietsenmaker wel. Probleem opgelost. Daarna mijn versnellingen. Hij trapte steeds door. Nieuwe ketting en dat probleem ook weer opgelost. Ze hebben goede fietsenmakers hier.
Bijzonder is Kanchanaburi hè. Mooi, maar ook heftig.
Fijne verdere reis nog. Leuk om jullie blog te lezen.
Gr. Jennie